Χμμ!

Διαβάστε τα πρώτοι όλα!
31 Μάρτιος 2017

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

||
0 Comment
|
Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture, οργανώνουν το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον μεγάλο μας συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, τιμώντας την επέτειο συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατό του.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ενεγράφη και φοίτησε ο Νίκος Καζαντζάκης, όταν ήρθε από τη γενέτειρά του, το Ηράκλειο της Κρήτης, στην Αθήνα, για να σπουδάσει.

Η δεύτερη στάση θα γίνει στην οδό Εδουάρδου Λω, όπου στις αρχές του 20ου αιώνα, βρίσκονταν τα Γραφεία του περίφημου Εκπαιδευτικού Ομίλου. Εκεί ο Νίκος Καζαντζάκης, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου, γνώρισε τον Άγγελο Σικελιανό, μια σχέση καθοριστικής σημασίας για τη ζωή και το έργο και των δύο κορυφαίων συγγραφέων.

Η τρίτη στάση θα γίνει στον ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου τελέστηκε ο γάμος του Νίκου Καζαντζάκη με τη γυναίκα που στάθηκε η αφοσιωμένη συνοδοιπόρος του, την Ελένη Σαμίου.

Καθοδόν προς το Public Συντάγματος οι συμμετέχοντες θα διέλθουν από τις οδούς Ερμού και Φιλελλήνων, όπου ο Νίκος Καζαντζάκης, διέμεινε για κάποιες περιόδους της ζωής του στην Αθήνα.

Τέλος, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, κ. Νίκη Σταύρου και να συζητήσουν για τον Νίκο Καζαντζάκη, τη ζωή του, αλλά και την αξιοθαύμαστη πορεία του έργου του που μεταφράστηκε σε όλες σχεδόν τις γλώσσες, καθιστώντας τον έναν συγγραφέα παγκόσμιας ακτινοβολίας.

|

Leave a Reply

May68 Radio Streaming // 128 Kpbs
  1. May68 Radio Streaming // 128 Kpbs